TÈCNIC D’ORGANITZACIÓ, GESTIÓ DE DADES I RELACIONS DE L’ENTITAT

Publicada: jueves, 16 de noviembre de 2017

Tornar a ofertes

Descripció


Els candidats han de ser: a. Joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil b. Joves inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) a les oficines del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya c. Joves que puguin acreditar la possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents , o d’un certificat de professionalitat, que els habilitin per a l’exercici professional, així com complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.

Vacants


1

Contingut


Funcions

Executar i dur a terme les accions de recollida/actualització de dades internes (amb entitats federades) i relacions externes de la Federació (amb interlocutors de les administracions, entitats, proveïdors i finançadors). Contribució a la depuració de dades existents, incorporació d’informació històrica al CRM de l’organització i manteniment actualitzat a partir de les relacions actuals. Elaboració de manual d’ús de l’adaptació del CRM per l’equip de l’organització. Segmentació de dades i elaboració d’informes. Anàlisi d’usos web. Alhora, oferirà suport en la difusió per l’organització de Jornades, tallers i altres activitats de la Federació.

Tasques

- Elaboració del pla de treball entorn l’organització, gestió i anàlisi de dades relacionals i d’activitat de l’entitat conjuntament amb altres membres de l’equip de la Federació.
- Depuració, manteniment i actualització de contactes i informació d’entitats federades.
- Depuració, manteniment i actualització periòdica del conjunt de relacions de l’organització en base als projectes i activitats de l’entitat.
- Construcció de base de dades de contactes de l’entitat: cerca i incorporació de dades al CRM.
- Incorporació de l’històric de relacions de l’organització al CRM i depuració de la informació associada.
- Col·laboració en el desenvolupament de l’anàlisi de dades en base a la informació disponible i elaboració d’informes sobre l’històric relacional dels diferents agents amb l’entitat alhora que segmentació de la informació.
- Elaboració del manual d’ús de CRM adaptat a l’entitat.
- Col·laboració en funcions de suport al desenvolupament d’activitats de l’entitat.
- Coordinació amb l’equip de treball de l’entitat en el desenvolupament de la feina.
- Configuració d’eines d’anàlisi periòdic i anàlisi dels usos web de l’entitat: www.fepa18.org i www.guiaemancipacion.org

Nivell acadèmic/formatiu i experiència professional

Graus universitaris, graus professionals mitjos o superiors en els àmbits de: Sociologia, Estadística, Matemàtiques, Informàtica o estudis vinculats a gestió de la informació.
Ús avançat d’Office i en especial d’Excel.
Domini sobre maneig d’eines de treball online.
Es valorarà l’ús previ de sistemes de gestió de dades (base de dades, CRM, etc).
Coneixement de català i castellà a nivell natiu.

Horari:  9 a 18h (a convenir)

Salari: Remuneració segons conveni col·lectiu de l’entitat i perfil professional. Contracte en pràctiques durant 6 mesos.

Incorporació: Immediata, abans de finalitzar el mes de novembre.

Localitat, Província


BARCELONA

Nivell Formatiu i Acadèmic mínim


Estudios post-secundarios, Enseñanzas universitarias de 1 er y 2º ciclo, de sólo segundo ciclo y equivalentes (licenciados)

Permisos de Conduir


No se requiere ningún permiso.

Es requereix vehicle propi


No

Idiomes


No es requereix cap idioma específic.

Ocupacions


No es requereix cap ocupació específica..

Àmbits on es desenvoluparà el lloc de treball


Local

Comparteix aquesta oferta